Ergonomisk vejledning – bryd de dårlige arbejdsvaner

Med ergonomi på arbejdspladsen gør I op med dårlige arbejdsstillinger, sænker sygefraværet og sikrer et forbedret fysisk arbejdsmiljø

Ergonomisk vejledning forbedrer det fysiske arbejdsmiljø

Stillesiddende arbejde, dårlige arbejdsstillinger eller tunge løft kan have stor betydning for medarbejdernes krop og sundhed. Fysisk inaktivitet, uhensigtsmæssige sidestillinger og dårlig holdning er blandt andet med til at øge sygefraværet og risikoen for gener og skader.

Med ergonomi på arbejdspladsen er der fokus på sammenspillet mellem den enkelte medarbejder og et godt ergonomisk arbejdsmiljø. Herved styrker I arbejdspladsen som helhed og skaber en sund og hensigtsmæssig hverdag for alle medarbejdere.

Vicuras tilbyder ergonomisk vejledning vejledning til medarbejdere i forskellige brancher, lige fra kontor til produktions- og industrivirksomheder. Vi vejleder også medarbejdere, der af den ene eller anden årsag kæmper med smerter eller andre gener. 

Ergonomisk vejledning til medarbejdere med smerter

Der kan nemt opstå smerter forårsaget af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger over tid, som ofte er afledt af en forkert indstillet arbejdsstation og manglende variation i medarbejdernes arbejdsstillinger i løbet af dagen.

Medarbejdere oplever fx udfordringer med smerter i håndled, skuldre, nakke og ryg, samt spændingshovedpine og andre arbejdsrelaterede gener og smerter. Er smerterne først opstået, så er det altafgørende at få afdækket den bagvedliggende årsag, hvordan de er opstået og hvordan de afhjælpes, således der ikke opstår en forværring af tilstanden.

Vicuras tilbyder besøg af en ergoterapeut eller arbejdsmiljøkonsulent, som kan afdække årsagen til smerterne og rådgive om, hvordan de afhjælpes. Den enkelte medarbejder får vejledning i gode arbejdsstillinger, korrekt indstilling af arbejdsstationen, indretning af hjemmearbejdspladsen og forebyggende øvelser. Besøget tager 45 minutter, og der udarbejdes efterfølgende en ergonomirapport med sundhedsfremmende og forebyggende anbefalinger, som sendes til medarbejderen.

Kontakt os, så vi kan tage en snak om jeres specifikke behov.

Læs også om vores Online Stretch of the Week, hvor vi ugentlig guider medarbejdere til at komme op af stolen og strække ud.

Vi tilbyder også Ergonomisk Vejledning på hjemmearbejdspladsen til de medarbejdere, der arbejder helt eller delvist hjemmefra.

 

Beregn din virksomheds pris

vælg finansiering
Bruttolønsordning
Virksomhedsbetalt
angiv antal medarbejdere

10

angiv behandliner pr. år

5

95 kr.

Samlet pris for virksomheden Bliv kontaktet

Så nemt er ergonomisk vejledning på kontor

Indledende møde

Vi afholder et indledende møde, hvor virksomhedens behov og ønsker afklares

Besøg

Vores ergoterapeut vejleder alle tilmeldte medarbejdere ved deres arbejdsstation

Vejledning

Medarbejderne får hver 10-15 minutters individuel vejledning med mulighed for spørgsmål

Rapport

Efter besøget modtager virksomheden en rapport med konkrete anbefalinger

Tilmelding

Medarbejderne tilmelder sig til ergonomisk vejledning

Besøg

Vicuras' ergoterapeut møder op på den aftalte dag, og medarbejderne modtager ergonomisk vejledning

Optimeret

Medarbejdernes arbejdsstationer er optimeret og medarbejderne har fået gode råd og tips med på vejen

Udvalgte kunder

Vicuras samarbejder med en lang række virksomheder i Danmark, hvor vi hver dag yder vores services til virksomhedernes medarbejdere. Herunder ses et udsnit af de kunder, som vi samarbejder med

Læs flere referencer

Formål og udførelse af ergonomisk vejledning

Ergonomisk vejledning udføres på virksomhedsadressen ved medarbejdernes arbejdsstation. Ergoterapeuten hjælper med at indstille arbejdsstationerne korrekt og hensigtsmæssigt samt vejleder medarbejderne i bedre arbejdsstillinger og arbejdsvaner. Ved selv at tage del i vejledningen, får medarbejderen selv evnerne til at ændre vaner og indgå i et sundere og stærkere arbejdsmiljø.

Efterfølgende vil virksomheden modtage en rapport med anbefalinger til den enkelte medarbejder samt eventuelle forbedringer til det generelle arbejdsmiljø. Herved vil ergonomi på arbejdspladsen ligeledes give virksomheden redskaber til et forbedret fysisk arbejdsmiljø.

Et stærkt fysisk arbejdsmiljø er for alle

Vicuras leverer ergonomisk vejledning til alle brancher. Der er naturligt forskel på, hvordan brancher er karakteriseret i forhold til dårlige arbejdsstillinger og fysisk arbejdsmiljø. Udover ensidigt stillesiddende arbejde, hvor medarbejderne sidder på kontor en hel arbejdsdag, kan tunge og akavede løft samt andet belastende aktivitet også være en del af medarbejdernes arbejdsdag.

Hos Vicuras bliver der taget højde for forskellige elementer af dårlige arbejdsstillinger og anden belastende aktivitet, hvorfor medarbejderne altid er sikret korrekt ergonomisk vejledning, der er tilpasset netop dem. Hos Vicuras er det ligeledes muligt at bestille akuttider.

Interesseret i online ergonomi?

Vi tilbyder både online ergonomiske vejledninger og ergonomi webinar.

Bliv kontaktet
Vil du høre mere?
Send en mail